torstai 29. lokakuuta 2009

Tietoa aloe verasta

Aloe veraa on hyödynnetty läpi historian ja monenlaiset eri kulttuurit ovat käyttäneen aloe veraa kotitarpeisiinsa monella erilaisella tavalla. Aloe vera on otettu uudestaan esille ihmisten ja myös eäintenkin terveyden edistäjänä. Kiinnostus terveys -ja elämäntapa-asioihin ympäri maailmaa kasvaa koko ajan. Entistä stressaavamman elämäntavan vuoksi meidän on huolehdittava itsemme hyvinvoinnista koko ajan.

Mitä se aloe vera sitten on? Aloe vera on mehikasvi, joka on sukua mm. sipulille, parsalle, joillekin kukkakasveille ja valkosipulille.

Aloe vera lajikkeita on maailmassa 200-300, joista 4 on suurimmat ravintoarvot. Vahvin kaikista lajikkeista on aloe barbadensis miller.

Aloe veran sisällä on geelimäistä nestettä. Muiden vihannesten tavoin aloe verasta suurin osa on vettä, mutta se sisältää myös useita vitamiineja ja kivennäisaineita sekä myös useita kasvimineraaleja. Nämä kasvimineraalit työskentelevät yhdessä ravintoaineiden kanssa vatsassasi ja suolistossasi suojellen terveyttäsi. Aloe vera onkin hyödyllinen kasvi sinulle, joka haluat pitää vatsasi ja suolistosi kunnossa. Immuunivasteestahan 70 % sijaitsee juuri vatsassa :). Päivittäinen annos aloe vera juomaa pitää vatsan limakalvon huippukunnossa, säilyttää hyvien ja huonojen bakteerien tasapainon, lisää ravintoaineiden imeytymistä ruoasta ja vastustaa liian happaman ympäristön muodostumista vatsaan. Aloe vera hoitaa ja ravitsee myös ihoa sisältä päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti